Vitel cu orez basmati&salbatic

de diaconta in Vita, 9 Ian 2011 | 5246 vizualizari

 

E prima data cand fac orezul asta,nu ca ar fi fost cazul la cat sunt de salbatica si fara el.Dar mi-a placut ,mai ales in combinatie cu sosul delicios cu carne de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne vitel (600 gr)
  • 3 morcovi
  • 2 buc ceapa mare sau 3 mai mici
  • 2 linguri suc de rosii
  • boabe de piper
  • rozmarin
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu orez basmati&salbatic:

Intotdeauna mi-a placut carnea de vitel gatita cu sos cu multa ceapa si morcov,doua ingrediente la care nu ma zgarcesc daca-i vorba de carne de vita.

Se curata ceapa si morcovii.Morcovii se taie rondele iar ceapa foarte marunt.

Se pun la prajit intr-un vas de ceramica cu putin ulei.Cand s-au inmuiat bine se pune carnea spalata si taiata bucati.

Se lasa si carnea sa se prajeasca putin,se pune sarea si boabele de piper,rozmarinul taiat marunt,se acopera cu apa si se lasa la fiert acoperind vasul cu un capac.

Este stiut ca,carnea de vita se fierbe mai greu,deci nu pot sa precizez un timp de fierbere.Eu am fiert-o cam 40 de minute.

Cand este aproape fiarta se adauga si sosul de rosii,piperul (macinat de data asta)si inca putin rozmarin .

Orezul l-am preparat dupa instructiunile de pe pachet,am mai adaugat doar cativa morcovei si ardei rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu orez basmati&salbatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

diaconta 1

09.04.2011, 17:49

Va sa zica ti-am starnit ceva pofte Horia? Eu nu sunt mare fan orez,mi-a placut in primul rand ca aspect,dar trebuie sa recunosc ca si gustul a fost pe placul meu pana la urma

Bya Ralu 1

28.03.2012, 23:23

o reteta minunata!imi place dia

diaconta 1

28.03.2012, 23:28

Gurita,asa este
imi place carnea de vitel cu sos mult,mai ales langa orezul basmati

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman